mtb home banner

Preventie

Preventie

Als sport (een groot deel van) je leven is, dan doet het écht pijn om geblesseerd langs de kant te staan. Heel wat blessures vloeien voort uit een verkeerd gebruik van het lichaam. Door een goede begeleiding van Motion To Balance zal de meerderheid van de blessures dan ook vermeden worden. Of dat nu is voor de ene actieve vakantie of voor het onderhouden van je prestaties als topsporter. Maak je sterk door te bewegen!

Sample photo

Enkel en voet

Een evaluatie van je risicofactoren en een preventief traject met daarin een groot arsenaal aan stabiliteitsoefeningen zullen je enkel of voet van heel wat blessures besparen. Er bestaat geen limiet voor de verbetering van je beweging!

Sample photo

Knie

Een groot aantal knieklachten zijn het gevolg van overbelasting. Door de juiste trainingsopbouw kunnen knieblessures eenvoudig vermeden worden. Met het juiste preventieprogramma proberen we je blessurevrij te houden.

Sample photo

Heup

Wie heupslijtage wil voorkomen, krijgt een preventief oefenschema. Motion To Balance evalueert de kracht en stabiliteit van je heup, je beweeglijkheid en de controle tijdens verschillende oefeningenen. Ook de rol van voeding wordt niet miskend.

Sample photo

Schouder

Bij beroepen of sporten met veel (hoge) armheffingen of krachtuitoefening is de kans op een blessure in de schouder groot. Een preventieve screening en oefenschema op maat bespaart je heel wat blessureleed.

Sample photo

Elleboog

Bij racket- en werpsporten is het vaak noodzakelijk om de elleboogregio preventief te trainen. Wij voorzien je van onmisbare educatie over houding, ergonomie en balans tussen belasting en belastbaarheid van de elleboog.

Sample photo

Hand en pols

Tijdens specifieke hand- en pols belastende sporten – zoals bijvoorbeeld tennis, squash, badminton, muurklimmen, basketbal … - proberen we blessures te vermijden door enerzijds braces en tape. Anderzijds train je samen met Motion To Balance op het versterken van de structuren rond de pols of hand.

Sample photo

Rug en nek

Een job met veel zituren, een hoge fysieke of mentale werkbelasting of moeite met het onderhouden van een actieve levensstijl? Motion To Balance maakt een preventief bewegingsprogramma voor je rug of nek.

Sample photo

Hoofdpijnen

Wanneer hoofdpijn je leven overneemt, wil je er alles aan doen om aanvallen te voorkomen. Aan de hand van het type hoofdpijn waarmee je kampt, wordt een preventieve behandeling opgemaakt om zo in de toekomst de gevolgen van hoofdpijnen sterk te doen verminderen.

Hoe kunnen wij je helpen?

Maak snel een afspraak met onze specialisten en we leggen je graag vrijblijvend uit hoe we voor jouw bedrijf en je medewerkers het verschil kunnen maken.

Volg ons op