mtb home banner

Kinesitherapie

Revalidatie Kine - Schouder

Schouderpijn is een vaak voorkomend probleem, zowel bij sporters als niet-sporters. Maar, er is geen receptenboek voor dé revalidatie. Motion To Balance spoort de oorzaak van jouw klachten op en geeft een behandeling op maat.

Acuut schouderletsel

Acute schouderblessures gebeuren na een impact door een val, een botsing met een tegenstander of een onverwachte beweging. Het gevolg? Het beschadigen van de structuren van de schouder. Door het uitvoeren van mobilisaties herwinnen we de beweeglijkheid van de schouder. Indien nodig worden ook pijndempingstechnieken toegepast. Motion To Balance voorziet bovendien educatie over thuisoefeningen en het nemen van de nodig rust.

Voorbeelden: schouder uit de kom, gebroken sleutelbeen, scheurtje in spieren, pezen of kapsel…

Chronisch schouderletsel

Een chronische klacht ontstaat door het dalen van de belastbaarheid of het stijgen van de belasting in de schouder. Doordat deze klacht al langere tijd aanhoudt, is een zeer intensief onderzoek naar de feitelijke oorzaak noodzakelijk. Een vraaggesprek, onderzoek naar kracht en mobiliteit en een bewegingsonderzoek dringen zich op. Dat in combinatie met een controle van andere beïnvloedende factoren zoals de nek, ribben, kaakgewricht… Een multidisciplinaire benadering is hier essentieel om tot een goed resultaat te komen.

Voorbeelden: ontsteking van spieren rond de schouder, instabiliteit, frozen shoulder…

Postoperatief schouderletsel

Regelmatig testen en hertesten van mobiliteit, kracht en spiercontrole is nodig om in verschillende fases tot jouw doel te komen, of dit nu een hervatting van het werk is of een volledige terugkeer naar de sport. Dit steeds met respect voor je weefselherstel.

Voorbeelden: gescheurde schouderpees, gebroken sleutelbeen of bovenarm...

mtb

Preventie

Bij beroepen of sporten met veel (hoge) armheffingen of krachtuitoefening is de kans op een blessure in de schouder groot. Een preventieve screening en oefenschema op maat bespaart je heel wat blessureleed.

Maak een afspraak

Volg ons op