mtb home banner

Kinesitherapie

Revalidatie Kine - Elleboog

Een tenniselleboog kennen we allemaal, maar er zijn nog een aantal aandoeningen die deze zone kunnen treffen. De pijn kan zowel acuut als over een langere periode ontstaan. De oorzaak? Die ligt soms buiten die zone, waardoor we ook met grote aandacht kijken naar nek en/of schouder.

Acuut elleboogletsel

Bij een acute klacht van de elleboog werkt Motion To Balance – afhankelijk van de ernst van het letsel - eerst op de pijnklacht. Daarna zetten we in op de verhoging van de belastbaarheid van de elleboog en de omliggende gewrichten.

Voorbeelden: breuk van je arm ter hoogte van de elleboog, spierscheur  ligamentair letsel,...

Chronisch elleboogletsel

Een jarenlange foute houding – bijvoorbeeld achter de computer – zou kunnen leiden tot verschillende mogelijke kwalen, waaronder klachten aan de elleboog. Maar ook verkeerd bewegen, een lechte balans tussen belasting en belastbaarhied, etc... kunnen tot een chronische klacht leiden. Via een multidisciplinaire aanpak gaat Motion To Balance op zoek naar de oorzaak van de klacht.

Voorbeelden: tenniselleboog, golfelleboog, thoracic outlet syndroom…

Postoperatief elleboogletsel

Zowel na een acuut of chronisch letsel dient een operatie aan de elleboog zich soms op. Afhankelijk van de ingreep en in overleg met de behandelende geneesheer wordt de revalidatie ingesteld. We houden rekening met het weefselherstel na de operatie en werken optimaal aan je functionaliteit.

Voorbeelden: fixatie van een breuk, wegnemen van slijmbeurs of ontstekingshaard…

mtb

Preventie

Bij racket- en werpsporten is het vaak noodzakelijk om de elleboogregio preventief te trainen. Wij voorzien je van onmisbare educatie over houding, ergonomie en balans tussen belasting en belastbaarheid van de elleboog.

Maak een afspraak

Volg ons op