Onze aanpak is steeds op maat, want bij ons staat de patiënt centraal. Onze sterke punten zijn:
Uitgebreide kennis, steeds bijscholen.
Gespecialiseerd op elk gebied.
Multidisciplinair, enthousiast team.
Grote oefenzaal, veel toestellen.
Duidelijke visie, veel passie.
Je kunt bij ons terecht voor je behandeling, maar daarnaast beschikken we ook over een trainingscentrum waar jij volop aan je revalidatie kan werken.
Rug- of nekpijn is de meest voorkomende oorzaak voor werkonbekwaamheid. Ze kunnen acuut ontstaan of chronisch zijn. De oplossing voor deze klachten is vaak complex. Een individuele revalidatie dringt zich daarom op en vergt een inspanning van zowel de therapeut als de patiënt. Belangrijk om te begrijpen als patiënt, is dat er veel factoren zijn die mee bepalen waarom jouw klachten soms blijven bestaan.
Acuut rug- of nekletsel: blokkade, verschot…
Chronisch rug of nekletsel: aspecifieke lage rug- of nekklachten…
Postoperatief rug of nekletsel: operatie na een hernia, fixatie van wervels…
Een tenniselleboog kennen we allemaal, maar er zijn nog een aantal aandoeningen die deze zone kunnen treffen. De pijn kan zowel acuut als over een langere periode ontstaan. De oorzaak? Die ligt soms buiten die zone, waardoor we ook met grote aandacht kijken naar nek en/of schouder.
Acuut elleboogletsel: breuk elleboog, spierscheur, letsel aan de ligamenten…
Chronisch elleboogletsel: tenniselleboog, golfelleboog…
Postoperatief elleboogletsel: fixatie van een breuk, wegnemen van ontsteking…
Schouder
Schouderpijn is een vaak voorkomend probleem, zowel bij sporters als niet-sporters. Maar, er is geen receptenboek voor dé revalidatie. Motion To Balance spoort de oorzaak van jouw klachten op en geeft een behandeling op maat.
Acuut schouderletsel: schouder uit de kom, gebroken sleutelbeen, scheurt in de pezen, spieren, kapsel…
Chronisch schouderletsel: overbelasting spieren, slijmbeursontsteking, instabiliteit, frozen shoulder…
Postoperatief schouderletsel: gescheurde schouderpees, breuk in de bovenarm…
Op je werk, in het huishouden, tijdens het sporten of gewoonweg tijdens het communiceren: zonder onze handen zijn we niets. Een trauma, overbelasting of slijtage leiden tot een onevenwicht die resulteren in functiestoornissen ter hoogte van de hand. Een optimale handfunctie kan alleen als zowel de botten, spieren, ligamenten, zenuwen en de huid van de hand samenwerken.
Acuut pols- of handletsel: breuk in de vinger of hand, vinger uit de kom…
Chronisch pols- of handletsel: duimbasisslijtage, polsinstabiliteit, carpaal tunnelsyndroom…
Postoperatief pols- of handletsel: pees- of zenuwletsel, ingewikkelde breuken…
De heup vormt een belangrijke schakel tussen benen en romp. De beweeglijkheid en motorische controle van de heup is dan ook essentieel voor een lichaam in balans. De heup heeft ook een uiterst belangrijke taak in de steunname van het lichaam. Als de heup niet optimaal functioneert, kan je ook makkelijker een spierscheur of -verrekking oplopen in de bil of lies. Motion To Balance verhelpt het verder ontwikkelen van deze klachten door middel van doorgedreven behandeling.
Acuut heupletsel: spierscheur hamstrings of bilspier, pijn aan de heup na een ongecontroleerde beweging…
Chronisch heupletsel: overbelasting bilspier, slijmbeursontsteking…
Postoperatief heupletsel: heupprothese…
Pijn aan de knie – gevangen tussen de voet en de heup – is er in vele soorten. De pijn als je lang in dezelfde houding hebt gezeten, de pijn wanneer je door je knie zakt of de pijn die postoperatief nog optreedt. Motion To Balance, toonaangevend op gebied van knierevalidatie, behandelt je snel en verantwoord naar herstel.
Acuut knieletsel: ligamentair letsel, scheur in de meniscus…
Chronisch knieletsel: patellofemoraal pijnsyndroom, runners knee, ITB frictiesyndroom…
Postoperatief knieletsel: meniscusoperatie, voorste kruisbandoperatie, knieprothese…
Onze voeten en enkels dragen het gewicht van ons hele lichaam. Dagelijks staan ze in voor stabiliteit, schokdemping en voldoende beweeglijkheid. Het is dan ook van belang dat je ze voorziet van voldoende capaciteit om deze zware taak elke dag opnieuw op zich te nemen. Zo niet, kan je je enkel makkelijker omslaan, scheurtjes oplopen, klachten onder de voetzool krijgen of een scheenbeenvliesontsteking of stressfacturen ontwikkelen. In ernstige gevallen veroorzaakt dit zelfs breuken of rupturen. Hoe pakken we die letsels aan?
Acuut enkel of voetletsel: spierscheur kuit, enkelverstuiking, breuken, peesletsels…
Chronisch enkel of voetletsel: stressfractuur, overbelasting achillespees, scheenbeenvliesontsteking, hielspoor…
Postoperatie enkel of voetletsel: achillespeeshechting, fixatie naar breuk…
Wist je dat…
Je tijdens je revalidatie gebruik kan maken van onze fitness?
Voordelen?
Prijs?
35 euro/maand
Wij willen mensen in beweging zetten met onze gespecialiseerde aanpak, zowel op fysiek als mentaal vlak met ondersteuning van de juiste voeding. Daarom zijn wij voorlopers in beweging
Een gespecialiseerd team van experten staat klaar om je te helpen.
Onze grote oefenzaal maakt het mogelijk om ook te komen fitnessen, zowel tijdens als na je revalidatie. Onze gespecialiseerde kinesitherapeuten zijn altijd in de buurt en mag je steeds aanspreken. Bovendien zijn we ook in het weekend open.
Je kan zowel telefonisch als via de website een afspraak maken. Je neemt je voorschrift en alle (indien beschikbaar) bijkomende informatie mee naar de afspraak. Je trekt best gemakkelijke kledij aan.
Na een eerste kennismaking gaan we over naar een vraaggesprek om een beter inzicht te krijgen van je klachten en de mogelijke oorzaken.
Na het vraaggesprek volgt het onderzoek. Dit kan bestaan uit het bekijken van een aantal bewegingen, kracht testen… Hiervoor staan de nieuwste technologieën ter beschikking.
Op basis van alle informatie stellen we een persoonlijk behandelplan op. Dit kan bestaan uit manuele technieken en/of oefentherapie.