mtb home banner

Laura Haenen

Laura Haenen

Domein

Wervelkolomrevalidatie

Specialisatie: Revalidatie van nek- en rugaandoeningen

Opleiding

Master in kinesitherapie en revalidatiewetenschappen (2020)

Mijn professionele stappen:

“Van kinds af aan was er al de passie om kinesitherapeut te worden. Via mijn gymnastiekcarrière kwam ik vaak in aanraking met blessures, wat mijn interesse voor het menselijk lichaam alsmaar aanwakkerde. De combinatie van bewegen en mensen helpen is voor mij dé definitie van een droomjob.”

“Tijdens mijn laatste studiejaar heb ik mijn passie gevonden bij de wervelkolom. Binnen het Motion To Balance team wil ik mijn kennis vergroten door mij verder te verdiepen in de revalidatie van nek- en rugaandoeningen.”

Zo ga ik te werk:

Aangezien ik een persoon ben die heel graag iets voor een ander wil betekenen, vind ik het belangrijk om de patiënt als persoon, zijn of haar hulpvraag en verwachtingen centraal te plaatsen en hierbij ook steevast een luisterend oor te bieden.  Ik zal dus steeds opteren voor de meest optimale behandeling voor de persoon die voor mij staat.” 

“Ik wil mensen graag begeleiden in hun zoektocht, hun herstelproces of bij het bereiken van hun doelen.”

Je herkent me aan…

 “Mijn leergierige karakter en goedlachs humeur. Om mijn patiënten zo goed mogelijk te helpen, volg ik regelmatig bijscholingen binnen mijn specialisatiedomein. Je zal me hiervoor ook vaak de wetenschappelijke literatuur zien induiken.

“Ik tracht patiënten te helpen, ook buiten de fysieke klacht. Ik vind het even belangrijk om psychosociale- en levensstijfactoren bloot te leggen die bijdragen tot het ontwikkelen van je klacht, want vaak is dit even belangrijk dan de klacht zelf.”

Volg ons op