mtb home banner

Kinesitherapie

Revalidatie Kine - Knie

Pijn aan de knie – gevangen tussen de voet en de heup - is er in vele soorten. De pijn als je lang in dezelfde houding hebt gezeten, de pijn wanneer je door je knie zakt of de pijn die postoperatief nog optreedt. Motion To Balance, toonaangevend op gebied van knierevalidatie, behandelt je snel en verantwoord naar herstel.

Acuut knieletsel

Hevige pijn na het verdraaien van je knie, een stekende pijn na het blokkeren van de bal of door je knie zakken. Wanneer de arts hier beslist om niet over te gaan tot operatie, zal Motion To Balance de revalidatie opstarten in verschillende fases. Objectieve testen uitvoeren en aftoetsen aan de criteria zijn hier belangrijk voor je werk of sporthervatting.

Voorbeelden: ligamentair letsel, problemen met de meniscus…

Chronisch knieletsel

Een probleem met de balans tussen belastbaarheid van de knie en de effectieve belasting die je op je knie legt, kan zorgen voor die onverklaarbare kniepijn. Via een uitgebreid vraaggesprek en klinisch onderzoek van de volledige bewegingsketen komen we tot de oorzaak. Er zijn namelijk een heleboel factoren – enkel, heup, juiste voeding, voldoende slaap – die ervoor zorgen dat de belastbaarheid groter wordt. Een benadering vanuit verschillende domeinen is hier noodzakelijk.

Voorbeelden: patellofemoraal pijnsyndroom, runners knee, jumper’s knee…

Postoperatief knieletsel

In de eerste fase van het herstel richt Motion To Balance zich op het herwinnen van de mobiliteit, verminderen van de zwelling en pijn en het terug opbouwen van de kracht. Functioneel herstel volgt daarna om je doelstellingen te bereiken. Met het oog op een optimaal resultaat wordt de overgang naar volgende fases telkens nauwlettend geëvalueerd

Voorbeelden: meniscusoperaties, voorste kruisbandreconstructie, totale knieprothese…

mtb

Preventie

Een groot aantal knieklachten zijn het gevolg van overbelasting. Door de juiste trainingsopbouw kunnen knieblessures eenvoudig vermeden worden. Met het juiste preventieprogramma proberen we je blessurevrij te houden.

Maak een afspraak

Volg ons op