mtb home banner

Kinesitherapie

Revalidatie Kine - Heup

De heup vormt een belangrijke schakel tussen benen en romp. De beweeglijkheid en motorische controle van de heup is dan ook essentieel voor een lichaam in balans. De heup heeft ook een uiterst belangrijke taak in de steunname van het lichaam. Als de heup niet optimaal functioneert, kan je ook makkelijker een spierscheur of -verrekking oplopen in de bil of lies. Motion To Balance verhelpt het verder ontwikkelen van deze klachten door middel van doorgedreven behandeling.

Acuut heupletsel

Aan de hand van een uitgebreid vraaggesprek, klinisch onderzoek en input van de dokter gaan we na welke structuur gekwetst is. Op een actieve manier, maar afhankelijk van het letsel, begeleiden we je opnieuw naar een optimaal functioneren.

Voorbeeld: pijn aan de heup na een ongecontroleerde beweging

Chronisch heupletsel

Aan de hand van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek gaan we op zoek naar de oorzaak van je klacht. Motion To Balance kijkt naar je kracht, stabiliteit en mobiliteit rond de heup en naar je bewegingscontrole. Zowel lokaal als in de volledige bewegingsketen.

Voorbeelden: last in de heup-, lies- of bilregio gedurende langere tijd

Postoperatief heupletsel

Een zeer specifieke en planmatige aanpak is hier vereist. Via objectieve testen gaan we je niveau bepalen en je nauwgelet opvolgen. Motion To Balance geeft aandacht aan kracht, mobiliteit en stabiliteit. Zowel geïsoleerd in het heupgewricht als tijdens grotere bewegingen. Het doel? Je zo functioneel mogelijk laten terugkeren naar sport- of dagelijkse activiteiten.

Voorbeelden: heupprothese, grote of kleine ingrepen aan de heup…

mtb

Preventie

Wie heupslijtage wil voorkomen, krijgt een preventief oefenschema. Motion To Balance evalueert de kracht en stabiliteit van je heup en kijkt naar je voeding en je beweeglijkheid en controle tijdens verschillende oefeningen.

Maak een afspraak

Volg ons op