mtb home banner

Kinesitherapie

Revalidatie Kine - Pols en Hand

Op je werk, in het huishouden, tijdens het sporten of gewoonweg tijdens het communiceren: zonder onze handen zijn we niets. Een trauma, overbelasting of slijtage leiden tot een onevenwicht die resulteren in functiestoornissen ter hoogte van de hand. Een optimale handfunctie kan alleen als zowel de botten, spieren, ligamenten, zenuwen en de huid van de hand samenwerken.

Acuut handletsel

De behandeling van een acuut letsel van de hand zal minder intensief en korter zijn dan na een operatie. Het oefenprogramma en de mobilisaties zijn enorm belangrijk. Motion To Balance zorgt voor een evenwicht tussen belasting en belastbaarheid van de structuren. Een duidelijke voorlichting is onmisbaar!

Voorbeelden: breuk in vinger of hand, vinger uit de kom…

Chronisch handletsel

Deze klachten worden veroorzaakt door een langdurig onevenwicht tussen belasting en belastbaarheid. Motion To Balance maakt je bewust van je probleem en zorgt voor een behandeling op maat en een graduele opbouw van een oefenschema.

Voorbeelden: duimbasisslijtage, polsinstabiliteit, carpal tunnel syndroom…

Postoperatief handletsel

Een lange en intensieve revalidatie staat hier op de agenda. Een goede samenwerking tussen patiënt, handtherapeut en handchirurg is van uiterst belang. Ook belangrijk gezien het lange karakter van de revalidatie: het nauwgezet volgen van het oefenprogramma door de patiënt.

Voorbeelden: pees- of zenuwletsel, ingewikkelde breuken…

mtb

Preventie

Tijdens specifieke hand- en pols belastende sporten – zoals bijvoorbeeld tennis, squash, badminton, muurklimmen, basketbal … - proberen we blessures te vermijden door enerzijds braces en tape. Anderzijds train je samen met Motion To Balance op het versterken van de structuren rond de pols of hand.

Maak een afspraak

Volg ons op