mtb home banner

Kinesitherapie

Revalidatie Kine - Enkel en voet

Onze voeten en enkels dragen het gewicht van ons hele lichaam. Dagelijks staan ze in voor stabiliteit, schokdemping en voldoende beweeglijkheid. Het is dan ook van belang dat je ze voorziet van voldoende capaciteit om deze zware taak elke dag opnieuw op zich te nemen. Zo niet, kan je je enkel makkelijker omslaan, scheurtjes oplopen, klachten onder de voetzool krijgen of een scheenbeenvliesontsteking of stressfacturen ontwikkelen. In ernstige gevallen veroorzaakt dit zelfs breuken of rupturen. Hoe pakken we die letsels aan?

Acuut enkel- of voetletsel

Plotse, ongecontroleerde bewegingen zijn de oorzaak van acute letsels. Elk letsel heeft – afhankel van de ernst - zijn eigen aanpak. Een zwelling, verkleuring, plotse spierzwakte of verminderde of grotere beweeglijkheid zal mee bepalen hoe je herstel zal verlopen.

Voorbeelden: enkelverstuiking, breuken, peesletsels, acute ontstekingsreacties…

Chronisch enkel- of voetletsel

Het opsporen van de oorzaak van een chronische klacht, is zeer belangrijk. Motion To Balance gaat op zoek naar de belastbaarheid van je structuur en de mobiliteit en controle die nodig is om zonder klachten te bewegen. Deze evaluatie en behandeling gebeurt binnen de volledige bewegingsketen

Voorbeelden: stressfracturen, terugkerende scheenbeenvliesontsteking, artrose, hielspoor

Postoperatief enkel- of voetletsel

Deze letsels vragen naar een opvolging met specifieke testing doorheen de revalidatie om zo functioneel mogelijk terug te keren naar je sport- of alledaagse activiteiten. Motion To Balance gaat hier op zoek naar een goed evenwicht tussen de mobiliteit en stabiliteit in de enkel.

Voorbeelden: hallux valgus correctie, achillespeeshechting, vastzetten van complexe fracturen…

mtb

Preventie

Een evaluatie van je risicofactoren en een preventief traject met daarin een groot arsenaal aan stabiliteitsoefeningen zullen je enkel of voet van heel wat blessures besparen. Er bestaat geen limiet voor de verbetering van je beweging!

Maak een afspraak

Volg ons op