mtb home banner

Ons Team

Maarten Klaps

Maarten Klaps

Domein

Sportkinesitherapie, acupunctuur, personal training
• Specialisatie: Bovenste ledematen

Opleiding

Master kinesitherapie en revalidatiewetenschappen (KU Leuven – 2004), Chinese geneeskunde (2012)

Mijn professionele stappen:

“Nog voor het einde van mijn studies ging ik aan de slag bij de vrouwenvolleybalploeg Isola Tongeren. Daar begeleidde ik het team tijdens de play-offs van de Eredivisie.”

“Na mijn opleiding ging ik meteen aan de slag bij Motion To Balance. Tijdens mijn eerste vijf jaren hier, was ik ook deeltijds werkzaam voor het belofte- en A-elftal van KRC Genk. Daarna vloog ik terug in de boeken en verdiepte ik mij in de Chinese geneeskunde.”

“Na deze opleiding trok ik opnieuw de sportwereld in en begeleidde ik de Red Dragons, het nationale mannenvolleybalteam. Een enorme ervaring, want ik mocht hen over heel de wereld volgens tijdens een WK, EK en twee schitterende World League-campagnes.”

“Niet veel later richtte ik samen met Bart Billiet en Gert Vandeurzen het Motion To Balance Training, Performance & Rehab Center op in Tennisdel, Genk.”

Zo ga ik te werk:

“Naast sportletsel en algemene acupunctuur, waar de nadruk meer ligt op pijndemping liggen mijn andere bekwaamheden meer op de revalidatie van de bovenste lidmaten en op algemene core stability-oefeningen.”

Je herkent me aan…

“Ik zie mezelf wel als een enthousiast, positief en empathisch therapeut. Ik probeer patiënten altijd snel op hun gemak te doen voelen en hen te motiveren tijdens hun revalidatieprogramma’s. Zelf hecht ik veel belang aan de verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid van de patiënt.”

Volg ons op