Ons Team

Kwinten Vandeweyer

Kwinten Vandeweyer

Domein

Manuele therapie, pols- en handrevalidatie

Specialisatie: Brandwonden en littekenweefsel

Opleiding

Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen (KU Leuven / PXL – 2011), postgraduaat manuele therapie (KU Leuven), postacademische opleiding handrevalidatie (KU Leuven / UZ Leuven)

Mijn professionele stappen:

Mijn eerste werkervaring na mijn studies deed ik op in een zelfstandige praktijk in Oostham. In 2012 ging ik van start bij Motion To Balance. Aanvankelijk lag mijn focus vooral op manuele therapie. Daarna legde ik me meer en meer toe op de revalidatie van patiënten met letsels ter hoogte van de onderarm, pols en hand.”

“Daarnaast ben ik zeer geïnteresseerd in de behandeling van patiënten met brandwonden. Hiervoor volgde ik een extra opleiding in het brandwondencentrum van het universitair ziekenhuis in Leuven.”

Zo ga ik te werk:

“Om te komen tot een goed herstel staan drie pijlers centraal in mijn behandelingsstrategie. Eén: mijn patiënten voldoende informeren over de inhoud en de duur van hun revalidatieproces. Twee: alles grondig evalueren en duidelijk terugkoppelen naar de chirurg. En drie: de patiënten motiveren en inzicht doen krijgen in het belang van actief bewegen, aan de hand van specifieke thuisoefeningen.”

Je herkent me aan…

mijn professionaliteit en rustig voorkomen. Patiënten voelen zich zeer snel op hun gemak bij mij, aangezien ik erg sociaal ben.

Volg ons op