Kristof Schraepen

Kristof Schraepen

Domein

Sportkinesitherapie, blessurepreventie

Opleiding

Master revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (UHasselt – 2014)

Mijn professionele stappen:

“Na een leerrijke stage bij Motion To Balance mocht ik er meteen mijn contract tekenen. Daar richtte ik me al snel op de revalidatie van letsels van zowel de onderste als bovenste ledematen.”

Zo ga ik te werk:

“Een van mijn interesses is het bewegen in functie van verschillende disciplines. Een grondige analyse en het beter laten functioneren van spierketens maken een belangrijk deel uit van de revalidatietechniek. Deze technieken pas ik niet alleen toe in de alledaagse praktijk, maar ook tijdens de aquarevalidatie. Hier kan de patiënt revalideren zonder schokbelasting en veilig trainen dankzij de weerstand van het water.”

“Bij de blessurepreventie van sporters gaan we tijdens een doorgedreven screening op zoek naar de risicofactoren van die specifieke sport. Zijn er zwakke schakels aanwezig, dan gaan we deze behandelen met de gepaste behandelingsstrategie. Zodat de sporter in kwestie zonder zorgen terug actief met zijn sport bezig kan zijn.”

Je herkent me aan…

“Mijn collega’s zeggen dat ik een kritische, maar dynamische kijk op de zaken heb. Ik volg geregeld bijscholingen of congressen om de beste behandelingen te kunnen garanderen. Ik help je met veel plezier verder met jouw klachten of vragen.”

Volg ons op