Ons Team

Kristof Schraepen

Kristof Schraepen

Domein

Sportkinesitherapie, blessurepreventie

Opleiding

Master revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (UHasselt – 2014)

Mijn professionele stappen:

“Op het einde van mijn studie heb ik de kans gekregen om op Erasmus te gaan naar Finland. Hier heb ik de praktijk op een andere manier mogen ervaren en is mijn kijk op een correct behandelplan breder geworden. De vrijheid die Motion to Balance mij biedt, maakt dat ik mij al snel heb kunnen ontplooien als therapeut. Ik vond al snel mijn grote interesse in de revalidatie van letsels aan de schouder en enkel-voet”

Zo ga ik te werk:

“Het grootste belang hecht ik aan de eerste behandeling. Hier kunnen we namelijk ál de informatie uit halen die we nodig hebben om zo gericht mogelijk jouw specifieke doelstelling te bereiken."

"Binnen mijn specialisaties probeer ik mij ook constant bij te scholen en volg ik de recente wetenschappelijke literatuur."

"Een van mijn interesses is het bewegen in functie van verschillende disciplines. Een grondige analyse en het beter laten functioneren van spierketens maken een belangrijk deel uit van de revalidatietechniek. Deze technieken pas ik niet alleen toe in de alledaagse praktijk, maar ook tijdens de aquarevalidatie. Hier kan de patiënt revalideren zonder schokbelasting en veilig trainen dankzij de weerstand van het water.”

“Bij de blessurepreventie van sporters gaan we tijdens een doorgedreven screening op zoek naar de risicofactoren van die specifieke sport. Zijn er zwakke schakels aanwezig, dan gaan we deze behandelen met de gepaste behandelingsstrategie. Zodat de sporter in kwestie zonder zorgen terug actief met zijn sport bezig kan zijn.”

Je herkent me aan…

“Ik ben een sociaal en sportief persoon. Als sporter gaat mijn grootste interesse uit naar uithoudingssporten. Zelf ben ik actief in de triatlon. Mijn collega’s zeggen dat ik een kritische, maar dynamische kijk op de zaken heb. Ik volg geregeld bijscholingen of congressen om de beste behandelingen te kunnen garanderen. Ik help je met veel plezier verder met jouw klachten of vragen.”

Volg ons op