mtb home banner

Ons Team

Gert Vandeurzen

Gert Vandeurzen

Domein

Osteopathie, sportosteopathie, coaching performance en gezondheid

Opleiding

Lichamelijke opvoeding (1982), kinesitherapie (1986), manuele therapie (1988), Aetiopathie (1992), erkend instructor kinesio-taping (2000), Osteopathie (2002), Applied Kinesiology (2002), NST (2004), Sportosteopathie (2008), Gezondheidsleer KPNI (2017)

Mijn professionele stappen:

“Mijn professionele carrière startte ik als zelfstandig kinesitherapeut in het huis van mijn ouders in Genk. Niet alleen het bureau van mijn vader moest eraan geloven. Ook de wasruimte van mijn moeder en de volledige garage waren er al snel aan voor de moeite.”

“Toen mijn expansiedrang echt niet meer te houden was, kwam ik – na enkele omzwervingen – terecht op de Weg naar As in Genk, in de schaduw van het stadion van KRC Genk. Vanaf het ontstaan van de fusieclub in 1988 maakte ik deel uit van de medische staf van de club. Deze functie heb ik meer dan 25 jaar lang met overgave opgenomen.”

“Stilaan voelde ik dat ik de voortrekkersrol meer en meer op mij nam. Meer en meer therapeuten stonden klaar om het team vervoegen. Zo ontstond één van de eerste zelfstandige multidisciplinaire groepspraktijken in Vlaanderen.”

“In 2006 leidde dat, in samenwerking met Bart Billiet, tot de oprichting van een nieuwe gezamenlijke vennootschap mét een volledig eigen concept: Motion To Balance. Een multidisciplinair team van kinesitherapeuten, osteopaten, psychologen, psychotherapeuten en een voedingsdeskundige. Ook ons extern team breidde uit met een huis-/sportarts, orthopedist, podoloog, tandarts, radioloog, oogarts…”

“In 2015 kwam daar een Rehab, Training & Performance Center bij. Een jaar later besloot ik om terug te keren naar mijn oude liefde: de voetbalsport. Ik werkte samen met Hugo Broos bij de nationale ploeg van Kameroen tijdens de Afrika Cup. Daar schreven we geschiedenis door de eindzege te pakken. Na dat avontuur maakte ik een tijdje deel uit van de medische staf van de nationale ploeg van Zambia.”

"De laatste jaren ben ik actief betrokken bij coachingstrajecten voor bedrijven rond vitaliteit op de werkvloer (oa voor VKW Limburg)."

"Momenteel ben ik ook werkzaam als sportosteopaat bij voetbalclub Union Saint Gilloise."

Zo ga ik te werk:

“Je kan bij mij terecht voor verschillende klachten, zoals sportletsels, acute nek- en rugproblemen, stem- en gehoorproblemen, langdurige klachten (fibromyalgie, burn-outs…). Maar evenzeer voor preventieve behandelingen binnen de sport- en bedrijfswereld en voor het begeleiden van multidisciplinaire revalidatietrajecten.”

Je herkent me aan…

“Mijn enorme gedrevenheid en passie. Die drive die ik in de topsportwereld heb ervaren, vertaal ik één-op-één in mijn therapieën. Alleen het beste is goed genoeg. Daarnaast staat de patiënt altijd en overal centraal!”

Volg ons op