mtb home banner

Ons Team

Bart Dingenen

Bart Dingenen

Domein

Sportkinesitherapie, blessurepreventie, Return to Sport / Competition
• Specialisatie: Sportgerelateerde klachten aan de onderste ledematen

Opleiding

Master kinesitherapie (KU Leuven – 2009) en Master-na-master sportkinesitherapie

Doctor in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie

Mijn professionele stappen:

“Meteen na mijn studies ging ik aan de slag als kinesitherapeut bij een zelfstandige praktijk. Van 2009 tot 2016 werkte ik ook voor de KU Leuven, waar ik als sportkinesitherapeut actief was binnen het Sportmedisch Adviescentrum (SMAC). Daar deed ik veel ervaring op met zowel recreatieve als topsporters.”

“Mijn klinisch werk combineerde ik met wetenschappelijk onderzoek rond knie- en enkelblessures bij sporters. In 2015 behaalde ik hiermee mijn doctoraat in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen.”

“Sinds 2016 ben ik deeltijds werkzaam bij Motion To Balance. Daarnaast voer ik verder wetenschappelijk onderzoek uit aan de Universiteit Hasselt en ben ik docent binnen de opleiding kinesitherapie en revalidatiewetenschappen.”

Zo ga ik te werk:

“Door de jaren heen heb ik me meer en meer toegespitst op sportgerelateerde blessures aan de onderste ledematen. Op basis van een grondige analyse van het probleem, stel ik in nauw overleg met de patiënt een individueel behandelingstraject voor. Altijd gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke informatie en mijn klinische ervaring.”

Je herkent me aan…

“Mijn gedrevenheid en passie om mijn vak over te brengen op mijn patiënten en op iedereen die interesse toont in mijn vak. Net daarom geef ik ook graag bijscholingen over de behandeling en preventie van blessures van de onderste ledematen. Ik ben heel trots dat ik dat zowel in België als in het buitenland mag doen.”

“Daarnaast ben ik ook altijd zelf op zoek naar verbetering en bijscholing, zodat we bij Motion To Balance een prominente en innovatieve rol kunnen blijven spelen op het gebied van preventie en revalidatie van sportletsels.”

Volg ons op