mtb home banner

Ons Team

Wouter Claesen

Wouter Claesen

Domein

Sportkinesitherapie, preventie

Specialisatie: Wervelkolomrevalidatie

Opleiding

Master kinesitherapie en revalidatiewetenschappen: sportkinesitherapie (VUB – 2014)

Mijn professionele stappen:

“Al van kindsbeen af ben ik gepassioneerd bezig met sport, maar ook met beweging in het algemeen. Doorheen de jaren begon ik verregaande interesse te tonen in de wervelkolom. Bij Motion To Balance wil ik me dan ook blijven verdiepen in de revalidatie van rug- en nekaandoeningen.”

Zo ga ik te werk:

“Naast het belang van goede manuele onderzoeks- en behandelingstechnieken is het actieve gedeelte van de therapie onmisbaar bij een succesvolle wervelkolomrevalidatie. Ik besteed dus evenveel aandacht aan beide onderdelen, zodat we een complete therapie doorlopen.”

“Daarnaast vind ik het ook heel belangrijk om mijn patiënten juist te informeren en hun dingen bij te leren, want het begrijpen van de klacht is vaak even belangrijk als de klacht zelf.”

Je herkent me aan…

“Mijn leergierige karakter. Om mijn patiënten te helpen om terug natuurlijker te bewegen zonder klachten, volg ik regelmatig specifieke bijscholingen. Ik volg ook de wetenschappelijke literatuur binnen dit domein op de voet en onderhoud nauwgezet de banden met de dienst Neurochirurgie.”

Volg ons op