Voedingsregels


Meng voedingsmiddelen niet willekeurig, maar houd rekening met vier eenvoudige voedingsregels:

  1. gebruik voedingsmiddelen in de meest natuurlijke staat
  2. respecteer de voedselcombinaties en breng variatie in je maaltijden
  3. eet seizoensgebonden
  4. respecteer het zuur-base evenwicht

 

Veel voorkomende problemen
zijn constipatie, spastische darm, darmtraagheid, ... Deze problemen ontstaan door:

• verkeerde voedselcombinaties
• te veel koolhydraten
• te weinig maagzuur

 

De gevolgen zijn een

• daling van de voedselabsorptie of opname
• vernietiging van vitamines en verstoring van de aanmaak van vitamine B
• verstoring van de darmflora: problemen met immuniteit en ziekteafweer

 

Deze problemen zijn te herstellen door:

• een osteopathische behandeling
• vezelrijke voeding
• acidophiluspoeder
• echte karnemelk
• yoghurt (rechtsdraaiend)
• vitamine C-rijke voeding (broccoli, spruiten, peterselie, guave, rode en groene pepers,
zwarte bessen)
• voeding uit de cepaenengroep: look, sjalot, ui, bieslook, prei, ...
• essentiële vetzuren: lijnzaadolie, teunisbloemolie, vlaszaadolie, kokosolie en olijfolie
• respect voor de voedselcombinaties
• het drinken van veel zuiver water (Spa Reine, Mont Roucous, geen kraanwater)
• het vermijden van antibiotica indien niet levensnoodzakelijk
• het vermijden van gistproducten, voornamelijk brood en pasta’s